Kaynama Noktasına Etki Eden Faktörler (Kimya)

Kaynama : Sıvıların buhar basınçlarının açık hava basıncına eşit olması durumuna kaynama denir.

Kaynama Noktasına Etki Eden Faktörler
1-) Açık hava basıncına bağlıdır. Açık hava basıncının yüksek olduğu yerlerde kaynama noktası yüksek, düşük olduğu yerlerde kaynama noktası düşüktür.

2-) Maddenin saflık derecesine bağldır. İçerisinde yabancı tanecik bulunduran maddelerin buhar basınçları düşük kaynama noktaları yüksektir.

Not: Buhar basıncı sıcaklığa saflığa ve sıvının cinsine bağlıdır. Sıvının kütlesine ve hacmine bağlı değildir.

3-) Maddeyi oluşturan moleküllerin moleküller arası çekim kuvvetlerine bağlıdır. Moleküler arası çekim kuvvetleri büyük olan maddelerin kaynama noktaları büyük küçük olan maddelerin ise küçüktür.
Yeni Kayıtlar
« Prev Post
Önceki Kayıtlar
Next Post »

5 yorum

Click here for yorum
Adsız
23 Mayıs 2014 21:41 ×

güzel olmuş ama biraz kısa olmuş keske bıraz daha acıklayıcı olsaymıs ama yınede tesekkur ederim saolun işime yaradı allah razı olsun yazandan

Balas
avatar
admin
Adsız
13 Kasım 2014 17:58 ×

teşekkürler

Balas
avatar
admin
Adsız
27 Mayıs 2015 20:45 ×

zaten ideal bence,az ama öz olmuş

Balas
avatar
admin
Adsız
29 Aralık 2015 11:06 ×

tesekkurler

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment